Brand!

Veiligheid staat voorop.

Brand, niemand wil het
Als het dan toch gebeurt is het voor zowel de veiligheid van de personen als het behoud van goederen noodzakelijk om de juiste brandwerende maatregelen te hebben genomen. Dit weet en begrijpt iedereen, toch gaan deze maatregelen hopelijk verder dan alleen een brandwand plaatsen.

Deze brandwand moet namelijk wel met een brandveilig anker worden vastgezet, waarbij een deel van de bevestiging wegsmelt in het geval van brand. Zodoende slaat de brand niet via de verankering alsnog over naar het volgende compartiment.
Of bijvoorbeeld de kabels aan het plafond, bevestig deze met de juiste ankers en beugels anders zijn de gevolgen niet te overzien. (Het is op z'n minst onhandig als de automatische deur niet meer opent omdat de energie toevoerkabel al van het plafond is gesmolten.)
Nog zo'n belangrijk item zijn de kabels in een tunnel, de kabels die zorgen dat de brandmelding ook daadwerkelijk bij de meldkamer binnen komt. Of de kabel die ervoor zorgt dat de brandweer en andere hulpdiensten met elkaar kunnen communiceren.
Deze kabels kunnen de hoogste functiebehoud klasse hebben, als deze met een verkeerd anker, een verkeerde plug óf een verkeerde kabelhouder zijn bevestigt dan valt deze brandwerende kabel toch echt naar beneden met alle gevolgen van dien.
En wat te denken van de sprinklerinstallatie, ook deze moet dusdanig bevestigt worden dat deze in geval van brand zo lang als mogelijk in tact blijft en ook blijft hangen om te kunnen blijven functioneren! Zo zijn er legio voorbeelden te noemen waarom het wenselijk en vaak ook wettelijk verplicht is om een gebouw, tunnel, school, ziekenhuis, vliegveld etc. met de juiste materialen te bouwen of verbouwen.

Functiebehoud
Wij leveren verscheidene ankers met functiebehoud. Eén van deze is bijvoorbeeld het Kunkel anker K6. Zowel de korte als de lange variant heeft een brandwerendheidsklasse van R120, oftewel 120 minuten brandwerend. Daarbij is de toegestane belasting respectievelijk 95kg en 170kg per anker! Na 120 minuten brand mag dit anker nog belast worden met 20kg.

Moet er een sprinkler installatie worden bevestigd dan gebruikt u het Kunkel anker K8, deze mag na 90 minuten brand nog met 60kg belast worden en na 120 minuten brand nog met 40kg!

Daarnaast bieden wij nog meer functiebehoud bevestigingsmaterialen aan zoals: Kunkel anker KDM, Kunkel anker KMu, Kunkel anker K6 of K8, plafondankers, kanaalplaatankers, cellenbetonankers, kabelklemmen etc.

Selecteer op onze product pagina aan de linkerkant Functiebehoud en eenvoudig worden alle producten met functiebehoud weergegeven. Zo ziet u snel welke producten aan uw eisen voldoen, twijfelt u of u de juiste ankers kiest neem dan vooral contact met ons op. Wij kunnen u voorzien van advies, de bijbehorende keuringsrapporten en kennis vanuit ervaring! 


Het laatste nieuws

Het laatste nieuws

© 2024 BK Verankeringstechniek - Algemene voorwaarden | Privacyverklaring
Schulten Media