Duurzaamheid in verankering

Bijdragen aan een duurzamere toekomst.

Duurzaamheid is in de hedendaagse bouwsector niet langer een optioneel streven maar een essentiële vereiste. BK Verankeringstechniek erkent dit belang en zet zich consequent in voor het integreren van duurzame methoden en materialen in al haar verankerings- en bevestigingsoplossingen. Door te investeren in innovatieve technologieën en door samen te werken met partners die dezelfde visie delen, waarborgt BK dat haar oplossingen niet alleen stevig en betrouwbaar zijn, maar ook een minimale impact hebben op het milieu.

Deze focus op duurzaamheid gaat verder dan enkel de gebruikte materialen. Het betreft ook de levensduur van de bevestigingsmiddelen en het verminderen van afval tijdens de productie- en installatiefases. Bij BK Verankeringstechniek begrijpen we dat een stevige verankering, die jarenlang meegaat zonder vervanging of onderhoud, bijdraagt aan een duurzamere bouwomgeving. Met het oog op de toekomst blijft BK zich inzetten om de bouwbranche vooruit te helpen met duurzame verankeringsoplossingen.

Een mooi voorbeeld van een duurzame oplossing waar wij hebben mogen bijdragen aan de ontwikkeling is het ClickBrick-systeem van de firma Wienerberger. ClickBrick is een volledig circulair bouwsysteem voor het droogstapelen van handvorm gevelbakstenen. ClickBrick wordt compleet geleverd: met rvs verbindings- en verankeringsclips en spouwankers. Bovendien is er een speciale rvs muurbeëindigingsklem ontwikkeld, die zorgt voor het solide klemmen van de laatste drie lagen ClickBrick bakstenen bij muurbeëindigingen zoals bij openingen in de gevel en bij dakranden. De beugel maakt het werk op de bouwplaats efficiënter en sneller, omdat dit zonder het gebruik van lijm plaats vindt. Bij demontage zijn zowel de bakstenen, muurbeëindigingsklemmen en spouwankers afzonderlijk terug te nemen en te hergebruiken. BK Verankeringstechniek is trots dat wij als partner hieraan een bijdrage mogen leveren, samen met Bever GmbH zijn deze spouwankers en muurbeëindigingsklemmen ontwikkelt. 

Het laatste nieuws

Het laatste nieuws

© 2024 BK Verankeringstechniek - Algemene voorwaarden | Privacyverklaring
Schulten Media